Geschiedenis

De geschiedenis van KING begint in 1902 in Sneek, daar werd in de kleine bakkerij van familie De Vries pepermunt gemaakt. Pepermunt was al eeuwen bekend en werd meestal in brokken verkocht, later werd het uitgestoken in diverse maten tabletten. De bakkersfamilie was zijn tijd ver vooruit en besloot in 1922 de goedlopende pepermunt tot het merk KING om te dopen.

Het pepermuntje werd een hit. KING staat al sinds 1922 voor Kwaliteit In Niets Geëvenaard. Niet alleen de kwaliteit maar ook de naamsbekendheid van KING is nog steeds ongeëvenaard: meer dan 99% van de Nederlanders kent het pepermuntmerk.

Aanvankelijk was pepermunt in trek als medicinale remedie. Daarom werd KING pepermunt als een “opwekkend” en “verkwikkend” medicijn geadverteerd. Tegenwoordig claimt KING geen medicinale werking meer van de pepermunt, maar toch heeft KING naast het verfrissen van de mond een stimulerende werking op de maag en het spijsverteringskanaal. Daarmee is KING Pepermunt meer dan een lekkernij.

 

Recept

Het recept voor de lekkere, frisse KING Pepermunt is uiterst geheim, slechts een beperkte groep mensen is op de hoogte van de ultieme formule. Wel kan vermeld worden dat de pepermuntjes nog altijd volgens origineel recept gemaakt worden en dat de smaak door de jaren heen niet is veranderd. Ook is KING Pepermunt een 100% natuurproduct, zonder chemische kleur- en smaakstoffen.

 

Pepermuntolie

De lekkere, frisse smaak van KING Pepermunt komt tot stand door het gebruik van verschillende pepermuntoliën. Pepermuntolie wordt verkregen uit de bladeren van de pepermuntplant. Nadat de planten zijn afgesneden en op het land hebben liggen drogen, worden ze in de distilleerderij in grote ketels fijngestampt. Vervolgens worden de oliedeeltjes door middel van stoom uit de bladeren gehaald en wordt het stoom-oliemengsel opgevangen. Als de stoom afkoelt en weer water wordt, komt de olie bovendrijven en kan deze van het water worden gescheiden. Dit proces wordt een aantal malen herhaald om een zo zuiver mogelijke olie te verkrijgen.

 

Proces

Pepermuntolie, poedersuiker en bindmiddel zijn de basisingrediënten voor pepermunt. Ook wordt Arabische gom toegevoegd om een hagelwit tabletje te krijgen. Deze ingrediënten worden met elkaar gemengd en gekneed tot een dikke deegmassa. Met behulp van een machinale deegroller wordt deze massa platgewalst. De platte koek die ontstaat, vormt eigenlijk al een grote pepermuntmassa met precies de dikte van een pepermuntje. Nadat de pepermuntjes zijn voorzien van een KING stempel en zijn uitgestoken lijken ze klaar, echter zijn de pepermuntjes nu nog kneedbaar en is het belangrijk ze te laten drogen. Na ongeveer twee dagen worden de pepermuntjes getest. Als de pepermuntjes zijn goedgekeurd gaan ze via een grote zeef, waarbij de kapotte stukjes verdwijnen, door naar de verpakkingsafdeling. Daar worden 21 pepermuntjes in een rijtje gezet en in een aluminium- en papierwikkel gestoken. Aangezien het gehele productieproces machinaal is, ben jij de eerste die de pepermuntjes uit de rol aanraakt.

 

1369822743pagefeatured2.jpg
1370440435pagefeatured1.jpg